Fie Bjørnholt-Schou

Kandidat til kommunalvalg 2021,
Gundslevmagle

Jeg er opvokset i Horbelev, men bor i dag i Gundslevmagle, hvor jeg er en aktiv del af lokalområdet. Jeg er blandt andet formand for Eskilstrup Børne- og Skolefællesskab.
Jeg er selvstændig med virksomheden Selvskaderådgivning, hvor jeg arbejder med at rådgive selvskadere og deres pårørende. 

Da min mand og jeg besluttede at flytte fra København, kiggede vi mange forskellige steder i vores dejlige land. Jeg ville selvfølgelig gerne flytte hjem. For der sker noget helt specielt, når jeg kører over vores flotte Farøbro mod Falster. Det er for mig indbegrebet af at komme hjem.

Vi valgte Gundslevmagle, fordi det lå tæt på skole, skovbørnehave, indkøb og station. Vi så et idyllisk billede af os, der vinker farvel til vores kommende børn i indkørslen om morgen, når de skulle cykle i skole. Men desværre indså vi hurtigt, at vores børn ikke ville komme til cykle i skole. For den hastighed, der bliver kørt med, er ikke børnesikker.

Jeg mener, at alle børn og forældre har krav på sikre skoleveje, så man trygt kan sende sine børn og unge mennesker ud i verden uden at skulle bekymre sig. Vi valgte at bosætte os i landområdet, fordi vi ville bo tæt på naturen, men stadig tæt på skole og indkøb. Det har ikke været så idyllisk, som vi havde drømt om, hvilket også er grunden til, at jeg er lokalt aktiv.

Jeg mener, at hvis vi som kommune vil have mere end en stærk hovedby, skal vi sikre, at børnefamilierne i landområderne er lige så højt prioriterede som dem, der bor i hovedbyen. Vi skal sikre lokale skoler, skolebus til alle og at de veje, vi skal køre på, har en eller anden form for standard.

Derfor er det, jeg gerne vil arbejde på, hvis jeg kommer i byrådet:

• Sikre skoleveje til vores børn og unge mennesker. Mulighed for at få katalogiseret flere veje i vores landområder som farlig vej. At skolebussen er en mulighed, som alle har ret til året rundt – uanset alder og klassetrin.

• At standarden af vores veje bliver højt prioriteret, så både vores mange cykelturister, fritidscyklister og alle køretøjer sikkert kan bevæge sig rundt i vores kommune.

• Gøre en indsats for at oplyse om, hvor farlig ”fart” er. Der skal ikke mere end et splitsekunds uopmærksomhed til, før det kan gå galt.

FØLG MIG