VÆKST OG UDVIKLING

TIL GAVN FOR VELFÆRD

 

Guldborgsundlistens valgudspil 2021

Guldborgsundlisten: Vi har styr på økonomien – nu gælder det vores ældre, vores børn og vores ledige

 Der skal ansættes flere medarbejdere i ældreplejen, flere lærere på skolerne, og så skal vores ledige hjælpes langt mere målrettet. Sådan lyder et udspil fra Guldborgsundlisten, der samtidig vil skabe 1.000 nye arbejdspladser over de kommende fire år.

 – Vores ældre skal have den pleje, de har brug for.
– Vores unge skal have en god uddannelse, og det starter i folkeskolen.
– Vores borgere uden for arbejdsmarkedet skal i job gennem en personligt tilrettelagt indsats.

 Under de tre overskrifter vil Guldborgsundlisten gerne stå i spidsen for at sætte massivt ind på at styrke velfærden i Guldborgsund – særligt i ældreplejen, på skole- og uddannelsesområdet og på beskæftigelsesområdet.

 ”Vi har nu en sund økonomi i Guldborgsund, efter vi i mange år har fokuseret på at få genoprettet en skrantende pengekasse. Men vi har desværre områder, som ikke har fået det løft, som er nødvendigt, og det skal vi sætte ind over for de kommende år,” siger John Brædder, borgmester og formand for Guldborgsundlisten.

 Midlerne til at styrke velfærdsområderne skal komme ved, at der bliver skabt 1.000 nye job i Guldborgsund og ved, at mindst 500 kontanthjælpsmodtagere kommer i job over de kommende fire år og på den måde bliver en del af et socialt fællesskab på en arbejdsplads. Det vil skabe et solidt økonomisk råderum til gavn for de kommunale budgetter.

 John Brædder understreger, at det er helt afgørende, at vi nu sætter ind på vores velfærdsområder, for de er udfordrede og har været det længe. Ved at skabe arbejdspladser og få vores ledige i job kan der etableres det økonomiske grundlag, som et løft af velfærden kræver.

 ”Vi skal have flere medarbejdere i ældreplejen, for de er presset i deres hverdag, og det går ud over vores ældre. Vi skal ansætte flere lærere, fordi det vil give lærerne bedre tid til den enkelte elev, og vores børn vil få en bedre skolegang og komme ud med bedre resultater, hvis de har lærere, der kender dem godt. En god uddannelse starter i folkeskolen.”

 Lolland-Falster blev hårdt ramt under finanskrisen, men nu er situationen vendt.

 ”Vi har ikke kunnet sætte så massivt ind før nu. Arbejdspladserne har simpelthen ikke været der. Vi blev hårdt ramt af finanskrisen, og vi har mistet mange arbejdspladser, men nu er konjunkturerne med os, så nu skal vi handle og udnytte det momentum, der er de kommende år,” siger John Brædder.

 ”Alene inden for de seneste to år har Business Lolland-Falster skabt over 400 job, så jeg har det sådan, at det er nu, vi kan lykkes med det. Vores mulighed for fremgang har aldrig set bedre ud end nu,” fortsætter han.

 John Brædder forventer, at de 1.000 arbejdspladser blandt andet kan skabes inden for turisme, fødevarer og grøn omstilling, som alle er brancher i fremgang.

 Medarbejderne skal findes både ved, at flere bosætter sig i Guldborgsund, men også fra omskoling og opkvalificering af ledige dagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere.

”Vi skal skabe en langt mere personligt tilrettelagt beskæftigelsesindsats, hvor man eventuelt får tilknyttet en personlig mentor. Det er jo sådan, at alle er gode til noget, men måske skal man have hjælp til at bringe det i spil. Jeg er helt sikker på, at langt de fleste kontanthjælpsmodtagere hellere vil i arbejde end være på offentlig forsørgelse.”

Han mener, at virksomhederne ”vil tage imod det med kyshånd”, hvis kommunen kan være med til at løse deres rekrutteringsudfordringer, og når det samtidig betyder, at nogle af de borgere, der står uden for arbejdsmarkedet, kan blive opkvalificeret og komme i arbejde, er det en vindersituation for alle parter.

 ”Når vi skaber flere arbejdspladser, når vi får flere ledige i job, og når vores unge kommer i arbejde eller uddannelse, skaber vi det grundlag, der skal til for at styrke vores fælles velfærd – ikke alene lige nu, men også på længere sigt. Vi bliver simpelthen flere til at bidrage, og det er en nødvendighed, for at vi kan få råd til mere velfærd til fordel for os alle.”

—————————————————–

 Guldborgsundlisten vil desuden:

KOMMUNALVALG 2021

 • Alle unge i Guldborgsund Kommune skal efter folkeskolen i uddannelse eller arbejde
 • Alle folkeskolelever skal i obligatorisk praktik fra 6. klasse
 • Vores studerende skal have attraktive studiemiljøer på deres præmisser
 • Vi skal tiltrække flere uddannelser og arbejdspladser
 • Erhvervslivet skal sikres bedre vilkår, så flere etablerer virksomhed her
 • Vi skal udvikle socialområdet, så borgeren oplever større livskvalitet i hverdagen
 • Vores plejecentre skal nytænkes ud fra de ældres behov
 • Vi skal ansætte flere medarbejdere til at tage sig af vores ældre
 • Vi skal prioritere den grønne omstilling, når vi træffer beslutninger i kommunen
 • Vi skal udvikle det unikke område ved Danmarks sydspids, Gedser Odde
 • Vi skal renovere havnene i hele Guldborgsund Kommune
 • Vi skal etablere flere cykelstier gennem vores mangfoldige natur
 • Vi skal mindske bureaukratiet, så det bliver nemmere at være frivillig i Guldborgsund

 REGIONSRÅDSVALG 2021

 • Alle borgere skal have ret til egen fast læge (familielæge)
 • Alle lægeklinikker i Guldborgsund Kommune skal bestå
 • Nykøbing Falster Sygehus skal udbygges og styrkes på forskningsområdet
 • Kommunen og Region Sjælland skal samarbejde tættere om patienter og borgere
 • Sygehusenes udskrivningsprocedurer skal forbedres, så patienterne er trygge
 • Vi skal skabe flere tilbud inden for psykiatri- og autismeområdet lokalt
 • Vi skal trække flere uddannelser og uddannelsesretninger til Nykøbing F

———————————————————–

Guldborgsund Kommune er et godt sted at bo, arbejde og uddanne sig. Vi skal fortsat trække flere arbejdspladser og uddannelser til gennem et tæt samarbejde med erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner.

Vi er inde i en positiv udvikling, fordi vi skaber arbejdspladser og flere uddannelser, hvilket er vigtigt for at fastholde borgere samt trække endnu flere til.

Ved at fastholde denne positive udvikling har vi råd til mere velfærd til dem, som virkelig har brug for hjælp. Vores kommune skal bedømmes på, hvordan vi servicerer vores borgere. Gennem fortsat vækst er det muligt at få en endnu bedre pasning af vores børn og ældre og støtte til vores socialt udsatte borgere. Det fortjener de. Guldborgsund Kommune er et godt sted at bo, arbejde og uddanne sig. Vi er inde i en positiv udvikling, hvor vi skaber arbejdspladser, tiltrækker uddannelser og får flere nye borgere.

Men vi skal fortsat arbejde for at øge antallet af uddannelser lokalt, få flere nye virksomheder til vores kommune og dermed flere arbejdspladser. Det skal ske gennem et tæt samarbejde med erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner. 

Når flere uddanner sig, når flere kommer i arbejde, og når flere flytter hertil efter gode job, så øger vi væksten og sikrer udvikling i kommunen. Det giver råd til bedre velfærd for os alle.

Gennem fortsat vækst kan vi sikre endnu bedre pasning af vores børn og ældre, vi kan styrke vores skoler og uddannelser, vi kan give vores mest udsatte borgere den rette hjælp. Vi kan styrke velfærden – og det skal vi.

Det er derfor, vi siger: VÆKST OG UDVIKLING TIL GAVN FOR VELFÆRD